Vzhledem k potřebám naplnění všech zákonných podmínek, uvádíme seznam všech alergenů, které se mohou používat v našich pokrmech. V našich jednotlivých jídelních lístcích pak vedle názvů jídel budeme již uvádět jen číselné kódy těchto alergenů.
Kód | Název | Popis |
---|---|---|
1 | Lepek | pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy |
2 | Korýši | a výrobky z nich |
3 | Vejce | a výrobky z nich |
4 | Ryby | a výrobky z nich |
5 | Arašídy | podzemnice olejná a výrobky z nich |
6 | Sója | sójové boby a výrobky z nich |
7 | Mléko | a výrobky z něj (včetně laktózy) |
8 | Skořápkové plody | mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie |
9 | Celer | a výrobky z něj |
10 | Hořčice | a výrobky z ní |
11 | Sezam | sezamová semena a výrobky z ní |
12 | Oxid siřičitý a siřičitany | v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 |
13 | Vlčí bob | lupinaa výrobky z něj |
14 | Měkkýši | a výrobky z nich |